1. Acı biber salçasıyla
Metabolizmanızı yeniden canlandırın Göbek yağlarınızı yok etmenin ilk adımı metabolizmanızı yeniden canlandırmak. Bedeninizin yağ yakma motorlarını acı biber salçası yiyerek ateşleyebilirsiniz. Bu çeşni, biberlerin acısına sebep olan ve yedikten sonraki 30 dakika boyunca metabolizmayı yüzde 20 hızlandıran bir kimyasal olan capsaicin içeriyor. Her sabah iki yemek kaşığı acı biber salçası yiyerek bu etkiden siz de yararlanabilirsiniz.2. Yağ hücrelerinizi yeşil çayla küçültün
Organlarınızı kaplayan yağa omentum denir. Bu en
tehlikeli yağdır çünkü tüm bedeninizde yanma yaratabilir. Omentumu oluşturan
yağ hücreleri bedeninize daha fazla yağ girdikçe çoğalmazlar, bunun yerine genişler
ve büyürler. Bu hücrelerin içindeki yağı boşaltarak büyümeleriyle mücadele
edebilir ve göbeğinizi küçültebilirsiniz. Catechin ve CLA bir arada çalışarak
bu aşamayı tetikler. CLA, bileşik linoleik asit anlamına gelir. Yağı azalttığı
ve ince vücut ağırlığını arttırdığı görülmüştür. CLA, hücrelerinizin yağ
bırakma işlemini düzenleyerek çalışır. Ek olarak, catechinler bedeninizin yağ
yakmasını sağlar. Birlikte çalıştıklarında bu kimyasallar göbeğinizdeki yağı
hedef almaya yardımcı oluyor. Catechinler yeşil çaydan alınabilir. Azami fayda
sağlamak için her sabah iki fincan yeterli. Çayın 20 dakika demlenmesini
bekleyin ve ılık için. Acı tadını sevmiyorsanız doğal tatlandırıcı
katabilirsiniz. CLA, yemeklere ilave edilebilecek şekilde bulunabilir. Günlük 3
bin 400 mg yeterli.
3. Akasya tozuyla açlığınızı öldürün
Bu, göbek eritici kimyasalsız bir diyet hapına benziyor! Toz akasya ağacının
kabuğunda bulunuyor ve aslında sallayıp dökebileceğiniz bir fiber.
Yemeklerinizin üzerine serpin ve sizi tok tutmaya yardımcı olacak ve siz de
daha az yiyeceksiniz. Yemeğiniz yanında büyük bir bardak su içmeyi unutmayın.
4. Sindirim yolunuzu turşuyla arındırın
Bağırsaklarınızda birçok çeşit bakteri bulunur. Bazı tipleri iyi ve sindirimimize yardım ediyor. Bazılarıysa kötü tipli. İyi ve kötü bakteri miktarı yediklerinize bağlı. Yanlış çeşit yemekler yemek bağırsakta kötü bakterilerin fazla büyümesine izin vererek bağırsak duvarlarınızda yanma yapabilir ve şişmeye yol açar. Yeni araştırmalar bakterilerin karın yağlarını da etkilediğini gösteriyor. Salatalık turşusu atıştırarak kötü bakterilerle mücadele edebilirsiniz. Bu gıdada bağırsaktaki zararlı büyümeleri önleyen ve yanmaları azaltan probiyotikler var. Düşük-tuzlu seçtiğinizden emin olun. Salatalık turşusu sevmiyorsanız aynı yararları lahana turşusundan da sağlayabilirsiniz.
Bağırsaklarınızda birçok çeşit bakteri bulunur. Bazı tipleri iyi ve sindirimimize yardım ediyor. Bazılarıysa kötü tipli. İyi ve kötü bakteri miktarı yediklerinize bağlı. Yanlış çeşit yemekler yemek bağırsakta kötü bakterilerin fazla büyümesine izin vererek bağırsak duvarlarınızda yanma yapabilir ve şişmeye yol açar. Yeni araştırmalar bakterilerin karın yağlarını da etkilediğini gösteriyor. Salatalık turşusu atıştırarak kötü bakterilerle mücadele edebilirsiniz. Bu gıdada bağırsaktaki zararlı büyümeleri önleyen ve yanmaları azaltan probiyotikler var. Düşük-tuzlu seçtiğinizden emin olun. Salatalık turşusu sevmiyorsanız aynı yararları lahana turşusundan da sağlayabilirsiniz.